Verbrandingen

Open en gesloten verbrandingen

Een belangrijk voordeel van een gastoestel is het gesloten verbrandingssysteem dat op deze haarden wordt toegepast. De komst van dit systeem maakte de traditionele schoorsteen overbodig. Bij een gesloten verbrandingssysteem haalt het toestel namelijk de lucht die nodig is voor de verbranding direct van buiten en voert het de rookgassen door één en hetzelfde kanaal weer af. Hierdoor kan de afvoer in veel gevallen eenvoudig worden uitgemond door de gevel (via het dak is natuurlijk ook mogelijk). Dat betekent dat u flexibeler bent met betrekking tot de exacte plek waar de haard komt te staan.

Moderne woningen

Omdat het systeem de zuurstof van buiten betrekt en dus niet uit de ruimte waar de haard staat, is het systeem uitstekend geschikt voor de moderne goed geïsoleerde en mechanische geventileerde woningen. Doordat er geen traditionele schoorsteen meer nodig is en de afvoer zelfs eenvoudig door de muur naar buiten kan, biedt dit voor steeds meer mensen de oplossing voor het plaatsen van een haard.

Heeft u een vraag? Vraag nu telefonisch of per e-mail ons deskundig advies. Tevens kunt u langskomen in onze nieuwe inspiratie showroom te Apeldoorn.

 

Open verbranding

Open verbranding1. aanvoer zuurstof uit de woonruimte

2. afvoer rookgassen door de schoorsteen

 

 

 

 

 

 

 

 

Gesloten verbranding

Gesloten verbranding1. aanvoer zuurstof van buiten

2. afvoer rookgassen door gevel of dak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wordpress Themes - Wordpress Video Themes - Wordpress Travel Themes - WordPress Restaurant Themes